Ingredienser - 10 portioner
ca 750 g köttfärs fetthalt 8–10 %
1 finhackad lök
2 stora potatisar
1 fint riven rödbeta
1 näve valnötter
1 knippe persilja
4 ägg
4 msk grova havregryn
1 msk fint riven pepparrot
ca 2 dl lättmjölk
Tillagning
Skala de två stora potatisarna, koka dem möra och mosa dem därefter ordentligt med en gaffel.
Blanda i potatis med köttfärs, lök, rödbeta, mjölk, pepparrot, valnötter, ägg, havregryn och finhackad persilja och bearbeta allt till en mjuk färs. Smaksätt med salt och peppar.
Forma därefter ca 20 små köttbullar av färsen, och sprid ut dem på bakplåtspapper.
Ugnsbaka i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Ät t.ex. rödkålssallad och potatis till kötträtten.