Läs också

Omelett med lax

Stekt abborre med dragonmajonnäs

Ordentligt mättande med lyxkänsla.

26 maj 2010 av Martin Kreutzer og Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 1 person: 1 tsk majonnäs 10 g färsk dragon 2 msk cultura ¼ citron 200 g rotselleri 1 tsk olivolja Salt Peppar 130 g havsabborrefilé med skinn 200 g sockerärter 50 g grovt bröd

Tillagning: Blanda majonnäs med hackad dragon, cultura och hälften av citronskalen och -saften. Ställ det kallt. Skär sellerin i lagom stora bitar, gnid in med olivolja, salta och peppra och baka i 210 grader i 35 minuter. Krydda fisken med salt och peppar och resten av citronskalet. Häll 2 droppar olja i en panna och bryn fisken på kraftig värme i 4 minuter på skinnsidan, tills den är knaprig, och låt den sedan få 1 minut på köttsidan. Häll över resten av citronen och blanchera sockerärterna. Lägg upp fisken med sockerärter, bakta selleribitar och häll över dragonmajonnäs. Servera eventuellt bröd till.

  • Du tränar inte alls: Om du vill hushålla med kalorierna är den enklaste lösningen att skära bort en tredjedel av portionen. Rätten är så mättande att du ändå blir mätt.

  • Du tränar hårt och mycket: Det kan vara svårt att äta extra mycket av den här mättande rätten för att tillgodose ditt behov av kolhydrater. Komplettera hellre med en fruktsallad som stärker ditt immunförsvar.

Näringsinnehåll per person

Energi: 561 kcal Fett: 21 g Protein: 41 g Kolhydrater: 61 g Kostfibrer: 16 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: