© Valling.com

Snabbstekt tonfisk & jordgubbssallad

Tonfiskfilé innehåller mer protein än motsvarande mängd nötkött. Ät tonfisk med massor av grönsaker och få en god och nyttig måltid.

28 juli 2015 av Mats Persson.

Snabbstekt tonfisk & jordgubbssallad

Till 4 personer: 4 färska tonfiskfiléer á ca 125–150 gram 1 butternutpumpa Skalet av en citron 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 förpackning jordgubbar 1 förpackning babyspenat 1,5 dl vispgrädde 1 tsk vit balsamvinäger Färskmalen svartpeppar Havssalt

Gör så här: 1. Skala pumpan, ta bort kärnorna med en sked och skiva pumpan i långa, fina bitar. Vänd dem i 1 msk olja, rivet citronskal samt vitlök och ugnsbaka allt i en förvärmd ugn på ca 225 grader i 20 min.

2. Skölj och rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Lägg dem i en salladsskål med babyspenat samt dressing gjord på grädde, balsamvinäger och svartpeppar.

3. Krydda tonfiskfiléerna med salt och peppar, pensla med 1 msk olja och placera dem i en het grillpanna eller på utegrillen. Det går snabbt eftersom tonfisken bara ska bli rosa i mitten. Håll koll på filéerna och grilla ca 1 min på varje sida.

4. Servera fiskfiléerna direkt från grillen med färsk jordgubbssallad och pumpa.

Näringsinnehåll per person: Energi: 447 kcal Protein: 42,6 g Fett: 22,2 g Kolhydrater: 17 g Kostfibrer: 5,2 g

Därför ska du äta tonfisk!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad föredrar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig