Pasta med stark tomatsås, kycklingbröst, ugnsbakad aubergine och färsk basilika
Ingredienser (till 4 pers):
250 g fullkornspasta, tagliatelle500 g kycklingbröst
1 burk krossade tomater
1 lök
1 dl rödvin
1 tsk torkade provencalska kryddor
1 tsk paprikapulver
1 aubergine
färsk basilika
salt och peppar
1 msk olivolja
Därför ska du äta kyckling efter att du tränat.
Gör så här:
- Hacka löken i fina tärningar och bryn dem i olivolja i en stekpanna tills de blir gyllenbruna.
- Tillsätt rödvin och låt allt sjuda i 1 min.
- Tillsätt hackade tomater, torkade provencalska kryddor och paprikapulver. Låt allt sjuda i ca 4–5 min. tills det tjocknar.
- Skär auberginen i bitar om ca 2 x 2 cm, och ugnsbaka dem på ett ugnsgaller med bakplåtspapper i 250 g i ca 10–12 min.
- Gnid kycklingbröstet med salt och peppar och grilla det i ugnen i 200 g i ca 15 min.
- Koka pastan. Lägg upp den kokta pastan på tallrikar och häll tomatsås över. Skär kycklingbrösten i mindre bitar och servera dem med auberginen över. Garnera med lite färsk basilika.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 429 kcalProtein: 35,9 g
Fett: 9,2 g
Kolhydrater: 54,6 g
Kostfibrer: 8,7 g

Se till att koka pastan i rikliga mängder småkokande vatten (ca 1 liter vatten per 100 gram pasta), och tillsätt lagom med salt (en näve till en stor kastrull). Koka pastan i en kastrull utan lock och se till att röra om i pastan regelbundet under kokningen, så den inte klibbar ihop eller bränner fast i botten. Koktiden på förpackningen anges ofta som ett intervall. Pastan brukar vara perfekt och ge ett lagom tuggmotstånd när den har kokat minimitiden. Skölj inte den färdiga pastan i kallt vatten utan lägg upp den direkt på tallrikarna.
© iStock