Läs också

Thaisoppa

Paprikasoppa

Stärker ditt immunförsvar.

27 januari 2011

Ingredienser till 4 personer 2 msk olivolja 300 g kycklingbröst i tärningar 6 röda paprikor 1 hackad rödlök 3 morötter i stora bitar 4 vitlöksklyftor 4 tomater i tärningar 1,25 liter vatten 4 nävar sköljd färsk spenat 4 msk mascarpone saft och skal från 2 citroner

Tillagning Skär kycklingbrösten i tärningar, koka i 5–10 min. och lägg åt sidan.

Skär bort kärnor och skal från paprikan och stek allt tillsammans med lök och vitlök i ca 2 minuter.

Tillsätt tomater, morötter och vatten och låt soppan sjuda tillsammans med kycklingbitarna tills grönsakerna är möra.

Blanda spenaten i grytan och låt koka 1 min.

Blanda till sist i mascarpone och rör tills soppan fått en orange färg. Smaksätt med citronsaft och skal, salt och peppar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket väder ogillar du mest att träna i?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: