Oxfilé med sparris och spenatsallad

En grillad köttbit smakar fantastiskt gott. Samtidigt är den perfekt för dig som vill bygga större muskler. Kombinerar man kött med grönsaker stärker maträtten även immunförsvaret.

22 juni 2010 av Martin Kreutzer

Receptet är beräknat till en man som vill bygga större muskler. Multiplicera med 3–4 för att få mat till en familj på fyra. Måltiden innehåller cirka 25 procent av det dagliga kaloribehovet (ca 710 kcal ) för en man som tränar tre gånger i veckan, är regelbundet aktiv och har ett stillasittande jobb.

Ingredienser till 1 person En stor köttbit, t.ex. oxfilé på 130 gram 100 g grön sparris 1 msk riven parmesanost 100 g blomkål 100 g färsk spenat En näve färska bär, t.ex. hallon eller jordgubbar 1 msk pinjenötter 1 tsk olivolja 1 tsk balsamvinäger Salt och peppar 2 skivor grovt bröd à 50 g

Gör så här: Tänd upp grillen eller värm en grillpanna. Grilla köttet som du vill ha det – men undvik att vidbränna det. Krydda med salt och peppar.

Grilla sparrisen och strö parmesanost över.

Skölj spenatbladen i kallt vatten för att få bort sand och jord. Dela blomkålen i små buketter. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en stekpanna och blanda bär, olja och balsamvinäger i salladen.

  • En köttbit innehåller massor av muskeluppbyggande protein.

  • Sparris är kalorisnålt och innehåller antioxidanter som stärker immunförsvaret, samt fibrer vilket är bra för magen.

  • Pinjenötter gör inte bara att maten smakar bättre; de innehåller också massor av nyttiga fetter, vitaminer och mineraler.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: