Läs också

Tallrik med pasta och grönsaker

Vegopasta

© Andreas Mikkel

Osso buco

Gryträtter är mycket lättlagade.

21 september 2010 av Julie Hey

10 km-grytan (4 personer)

Ingredienser: 3 vitlöksklyftor 1 lök 6 tomater 6 kvistar bredbladig persilja 8 stora skivor kalvlägg 4 msk mjöl salt och peppar 15 g smör 4 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 4 dl kalvbuljong

Tillredning: Skala vitlök och lök och hacka dem i mindre tärningar. Skölj tomaterna och skär dem i små bitar. Finhacka persiljan och spara till garnering.

Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Smält smöret i en kastrull, tillsätt olja och bryn köttet ett par skivor åt gången.

Tillsätt lök, tomater, tomatpuré och vitt vin. Låt allt koka upp i en minut, så att alkoholen förångas. Tillsätt buljong, koka upp och lägg på ett lock. Skruva ned värmen och låt maträtten sjuda i 1,5–2 tim.

Tillbehör: Strö persiljan över osso bucon, och servera t.ex. med grovt potatismos.

Tips I Italien serveras osso buco med saffransrisotto – en så kallad risotto milanese.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är viktigast för dig när det gäller dina matinköp?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig