© Valling.com

Örtpanerade fiskfiléer

Det brukar finnas en rad klassiska fiskrätter på julbordet. I det här exemplet ångkokas färska fiskfiléer och doppas sedan i en kraftig, fiberrik och fettsnål panering.

5 december 2012 av Mads Persson

Ingredienser - 10 portioner

10 färska fiskfiléer utan skinn/ben 5 skivor grovt rågbröd 1 stor vitlöksklyfta 3 msk pinjenötter skalet av 1 citron 1 msk olivolja 1 knippe blandade färska kryddörter (till exempel dill, persilja, basilika eller något liknande) ett halvt glas vitt vin

Tillagning

Fördela fiskfiléerna på ett ugnssäkert fat, häll över vinet, täck fatet med folie och ångkoka filéerna i ugnen i 175 grader i ca 10–15 min.

Smula sönder eller finhacka brödet under tiden och blanda det i en skål med olja, pinjenötter, citronskal, en pressad vitlöksklyfta och kryddörter samt en knivsudd salt.

Rosta brödblandningen i en stekpanna tills den blivit lite knaprig.

Låt fiskfiléerna svalna och låt dem rinna av. Servera dem med ett lager av den rostade brödblandningen ovanpå.

Servera med citron och kokt potatis.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: