Ingredienser - 10 portioner
10 färska fiskfiléer utan skinn/ben 5 skivor grovt rågbröd 1 stor vitlöksklyfta 3 msk pinjenötter skalet av 1 citron 1 msk olivolja 1 knippe blandade färska kryddörter (till exempel dill, persilja, basilika eller något liknande) ett halvt glas vitt vin
Tillagning
Fördela fiskfiléerna på ett ugnssäkert fat, häll över vinet, täck fatet med folie och ångkoka filéerna i ugnen i 175 grader i ca 10–15 min.
Smula sönder eller finhacka brödet under tiden och blanda det i en skål med olja, pinjenötter, citronskal, en pressad vitlöksklyfta och kryddörter samt en knivsudd salt.
Rosta brödblandningen i en stekpanna tills den blivit lite knaprig.
Låt fiskfiléerna svalna och låt dem rinna av. Servera dem med ett lager av den rostade brödblandningen ovanpå.
Servera med citron och kokt potatis.