Ingredienser till 1 person: 100 g haricots verts 1 ägg 1 äggvita 30 g ricotta 50 g körsbärstomater 50 g varmrökt lax 1 msk hackad färsk basilika Salt och peppar 200 gram grönsallad 1 1/2 skiva grovt rågbröd (75 gram)
Läs mycket mer här om varför ägg är bra för dig som tränar.
Tillagning: Koka bönorna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Vispa ihop ägg, äggvitor och ricotta i en skål.
Tillsätt bönor, halverade tomater, lax, basilika, salt och peppar. Smöra en form på cirka 7 cm i diameter, och häll i smeten.
Grädda omeletten i ugnen på 175 grader i 20 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera med bröd och grönsallad.
Näringsinnehåll per person
Energi: 499 kcal Fett: 17 g Protein: 37 g Kolhydrat: 55 g Kostfibrer: 12 g