Ingredienser - 4 personer 1 röd chili 1 msk socker 4 msk vatten 1 tsk vitvinsvinäger 2 msk jordnötsolja ca 500 g strimlat nötkött 200 g gröna bönor 2 röda paprikor 1 näve böngroddar ca 250 g glasnudlar
Tillagning Hacka chilin och koka den i en liten kastrull med socker, vatten och vinäger. Låt allt koka in – tills det blir en tjock massa (det tar ca 5 min). Värm under tiden oljan i en gryta, och snabbstek nötköttet ett par minuter på hög värme.
Tillsätt gröna bönor och paprika i tunna skivor. Stek vidare i ett par minuter. När köttet är genomstekt och grönsakerna fortfarande ser spänstiga ut tillsätts böngroddarna och woken tas av från värmen. Vänd ned den sötsura chilin i rätten och smaksätt efter behov.
Koka glasnudlarna efter anvisningen på förpackningen och servera dem varma till köttet och grönsakerna.
Tips
Jordnötsolja passar bra till wokrätter eftersom oljan tål hög värme, och därmed kan tillagningstiden kortas. Nötsmak passar också bra till de snabbstekta grönsakerna.