Läs också

Lax hollandaise

Laxkotlett med dragon och citron

Mättande lax med fräscha grönsaker och örtkryddor.

26 maj 2010

Ingredienser till 1 person: 1/2 litet knippe dragon Salt Peppar 1 tsk olivolja Saften av ¼ citron 125 g laxkotlett (med ben) 250 g savojkål 50 g råris 20 g rucola

Tillagning: Häll lite vatten och nästan all dragon i en mixer. Kör tills den är helt varm och vätskan djupt mörkgrön. Precis före servering smakar du av med salt, peppar, olja och citron. Pensla laxen med salt och peppar och stek den i en grillpanna i 3-4 minuter på varje sida. Ångkoka kålen delad i fjärdedelar eller delade kålblad i lite vatten, salta och pressa ner citron. Koka riset efter anvisningarna. Lägg upp laxkotletten på en tallrik med ångkokt kål och dragonsås. Servera ris och grön sallad till.

  • Du tränar inte alls: För att hushålla med kalorierna kan du ersätta riset med en mindre mängd fullkornspasta. Det ökar fiberhalten markant och gynnar både matsmältning och mättnad. Var sparsam med oljan.

  • Du tränar hårt och mycket: Efter intensiv träning har du säkert behov av att fylla på depåerna igen. Ät därför lite mer ris för att höja kolhydratnivån.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: