Lammkotletter med mandelsallad

En smakupplevelse som kompletteras med tzatziki.

Ingredienser till 1 person: 40 g bulgur 15 g mandelflingor ½ vitlöksklyfta ½ dl mynta ½ dl persilja 2 stora plommontomater 150 g spenatblad ½ citron Salt Peppar 1 tsk olivolja 110 g lammkotletter 2 msk tjock yoghurt ¼ gurka ½ vitlöksklyfta

Tillagning: Koka bulgur i 2 minuter och låt det dra i 8 minuter. Häll eventuellt av överflödigt vatten och blanda med mandel, hackad vitlök, mynta, bladpersilja, grovt hackade tomater, sköljda spenatblad och pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Putsa kotletterna, pensla dem med olja, salt och peppar och stek dem i 3 minuter på varje sida. Rör ihop yoghurt, gurka i tärningar och pressad vitlök till en dressing. Lägg upp kotletterna med gurkdressing och mandelsallad.

  • Du tränar inte alls: Vill du hushålla med kalorierna ska du tänka på att putsa kotletterna grundligt. Spara eventuellt ännu fler kalorier genom att använda mindre olja och färre mandlar.

  • Du tränar hårt och mycket: Din träning gör att du behöver fylla på reserverna med kolhydrater igen och det gör du genom att äta 20-30 gram extra bulgur. Det kompenserar för rättens relativt låga kolhydratinnehåll.

Näringsinnehåll per person

Energi: 548 kcal Protein: 40 gram Fett: 20 gram Kolhydrat: 58 gram Kostfibrer: 13 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: