Lågkaloripizza

Pizza med mycket fyllning och få kalorier.

29 maj 2018 av Helle Brønnum Carlsen
Deg
  • 3 g jäst 
  • ¾ (0,75) dl vatten 
  • 75 g dinkelmjöl 
  • 1 tsk olivolja 
  • 1 tsk salt 
  • 15 g vetemjöl
Fyllning
  • 100 g hackade och skalade tomater 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 100 g morot 
  • 50 g selleri 
  • 1 msk basilika 
  • 1 msk hackad färsk oregano 
  • Toppa med 10 basilikablad och 25 g färsk mager mozzarella
Tillbehör
  • Grönsallad

Tillagning

  1. Smula jästen i vatten och låt stå i 5 minuter. Häll mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten och häll i jästen, tillsammans med olja och salt. 
  2. Rör och knåda tills du har en smidig deg (8–10 minuter). Låt den jäsa en timme.
  3. Finhacka tomaterna i en mixer med vitlök, morot och selleri. Rör i hackade örter. 
  4. Kavla ut degen till 1 stor pizza. 
  5. Stryk på tomatsås, lägg på osten och strö basilikan över. 
  6. Sätt ugnen på 220 grader och placera plåten högt upp ugnen. Grädda i ca 15 min. Ät med en sallad till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Får du i dig de 500 gram frukt och grönt som rekommenderas per dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: