© Andreas Mikkel

Kycklinggryta

Kycklinggrytan ska sjuda utan tomater och morötter. De ingredienserna tillsätts efter träningen.

21 september 2010 av Julie Hey

5 km-grytan (4 personer)

Ingredienser: 8 kycklinglår 4 msk rapsolja Salt och peppar 2 vitlöksklyftor 1 lök 6 tomater 3 stora morötter färsk rosmarin 1 ekologisk citron 5 dl hönsbuljong 1–2 dl vitt vin 150 g oliver

Tillredning: Skölj tomaterna, dela dem, kärna ur med en sked och skär tomaterna i bitar. Skala morötterna, dela dem längs med och snitta i skivor. Spara tomaterna och morötterna till efter träningspasset – de ska inte långkoka.

Torka av kyckling låren med hushållspapper. Lägg dem i grytan med rapsolja, salt och peppar. Lägg kycklinglåren åt sidan så att de inte bränns vid.

Skala vitlök och lök och hacka dem i mindre tärningar. Blanda dem i grytan med olja och två rosmarinkvistar, och stek i en minut.

Tillsätt citronsaft, buljong och vitt vin och blanda kycklingbitarna i grytan. Koka upp rätten och låt den sjuda på svag värme i 30–40 minuter medan du tränar.

När du har duschat färdigt och är redo för att äta blandar du i tomatoch morotsbitarna i grytan och kokar upp allt i ett par minuter. Strö till sist över färsk rosmarin och oliver.

Tillbehör: Servera rätten med t.ex. grovt bröd, ris eller fullkornspasta.

Tips Vitt vin kan ersättas med hönsbuljong.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: