Anismarinerat kycklingbröst med rödkålssallad (för fem personer)
Ingredienser: 5 kycklingbröst 2 dl apelsinjuice 2 hela stjärnanis 1 msk vitvinsvinäger 0,5 rödkålshuvud 3 mandariner 2 dl rapsolja 1 msk balsamvinäger Saften från en citron 1 stor näve rostade valnötter 1 knippe krusbladig persilja, finhackad Ca 15 kärnfria dadlar 300 g fetaost i tärningar
Gör så här:
1. Koka ihop en marinad av apelsinjuice, stjärnanis och vinäger. Låt sjuda i ca 5 min och häll sedan direkt över kycklingbrösten.
2. Marinera i ca 30 min.
3. Sila av marinaden från kycklingen och ugnsbaka kycklingbrösten i ugnen (t.ex. i en stekpåse) på 200 grader i 25 min.
4. Skär rödkålen i långa strimlor. Skala mandarinerna och frigör klyftorna. Rör ihop en dressing av rapsolja, balsamvinäger och citronsaft.
5. Blanda rödkål med mandarinklyftor, valnötter, persilja och dadlar samt strö fetaost över.
Vill du veta mer om kyckling? Klicka här!