Kycklingbröst med mascarponecreme

Efter ett träningspass skriker musklerna efter näring. Det behovet tillgodoses på ett utmärkt sätt genom den här månadens recept.

14 juni 2012 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 kycklingbröst 1 msk olivolja 1 halv pressad vitlöksklyfta 1 finhackad lök 8 färska tomater, grovt tärnade 1 knippe färsk basilika 2 msk mascarpone salt peppar ca 250 g dinkel

Tillagning Sätt ugnen på 200 grader. Stänk lite olja över kycklingbrösten och lägg dem i ett ugnssäkert fat i ugnen i ca 20 minuter.

Värm under tiden olja i en gryta och stek vitlök och lök på hög värme tills de är gyllenbruna – i ca 2–3 minuter.

Tillsätt tomater, mascarpone och basilika, och låt rätten puttra i ca 15 minuter.

Koka under tiden dinkel enligt anvisningen på förpackningen. Undvik att koka för länge.

Ta till sist ut kycklingen från ugnen och servera med tomatsås över. Dekorera med basilikablad och ställ fram dinkel i en skål vid sidan.


Så snart ett träningspass är över gäller det att fylla på med näringsämnen. Det är ett faktum som de flesta elitidrottare är medvetna om då den gör återhämtningen mycket effektivare.

Oavsett om du har sprungit, cyklat eller styrketränat, så har träningspasset medfört att musklerna fått slitskador. För att skadorna ska repareras snabbare bör du få i dig protein så snart som möjligt – helst inom en halvtimme efter träningen. Om träningspasset dessutom pågått under lång tid är det viktigt att proteinintaget kompletteras med en stor portion kolhydrater.

Genomsnittsmannen behöver 50–60 gram kolhydrater och 25–30 gram protein direkt efter ett träningspass. Den här månadens måltid täcker bägge delarna och den går så snabbt att laga till att du realistiskt sett kan sitta till bords inom en halvtimme. Kom ihåg att sätta dinkeln på kokning innan du börjar duscha.

Näringsinnehåll per portion

Energi 615 kcal Protein 44,2 g Kolhydrater 79,2 g Kostfibrer 10,1 g Fett 15,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: