Kyckling med grönsaker och råris

Kyckling med grönsaker och råris är kalorisnålt och mättar bra. Förutom att hungern stillas innehåller maträtten också massor av antioxidanter som stärker immunförsvaret.

9 december 2010

Vill man gå ned i vikt kommer man långt bara genom att göra små förändringar i kostens sammansättning. Håll igen med såsen, ät mindre ris och pasta och ät istället mer protein och grönsaker. På så sätt förvandlas måltiderna till smalmat.

Att man ändå inte behöver gå omkring och vara hungrig är månadens maträtt ett bra bevis på. Genom den höga proteinhalten håller man sig garanterat mätt i flera timmar efteråt. Proteinet kommer både från kycklingköttet, ärterna och såsen. Det bästa är ändå att smaken inte blir sämre för att kalorivärdet är lågt.

Kycklingen är välkryddad, de stekta champinjonerna har fått ett delikat lyft av matoljan och den goda, fettsnåla såsen kompletterar maträtten perfekt.

Även om kycklingrätten främst är anpassad för den som vill bli av med onödigt fett, är den höga proteinhalten bra även för den som tränar hårt ibland.

Ingredienser 1 kycklingbröstfilé 40 g råris (råvikt) 1 msk oliv- eller rapsolja ½ röd paprika 100 g broccoli 100 g champinjoner 1 näve ärter (ca 50 g) 2 msk lättkesella ½ tsk curry 1 knivsudd socker 1 tsk citronsaft Salt och peppar Hackad persilja

Tillagning Blanda lättkesella med curry, citronsaft, socker och lite salt. Ställ in dressingen i kylskåpet.

Koka råriset enligt anvisningen på förpackningen.

Stek kycklingfilén i en teflonpanna på svag värme ca 8–9 minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.

Värm oljan i en sautépanna. Dela champinjonerna och stek dem ett par minuter tills de är gyllenbruna. Tillsätt strimlad paprika, små broccolibuketter och ärter och stek i fem minuter.

Näringsinnehåll per portion

Energi 562 kcal Protein 44,3 g Kolhydrater 56,1 g Kostfibrer 9,5 g Fett 20,0 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: