© Valling.com

Kyckling i curry med grönsaker

Träningsmåltiden innehåller massor av grönsaker. Den här menyn gör att man lätt får i sig de rekommenderade dagliga 500 grammen.

24 februari 2019 av Martin Kreutzer og Mads Persson

Ingredienser - 4 personer

3–4 st kycklingbröst
1 msk rapsolja
1–2 msk curry
2 tsk riven ingefära
5 dl standardmjölk
en citron
salt och peppar
400 g sockerärter
400 g böngroddar
150 g råris

Tillagning

Koka råriset enligt anvisningen på förpackningen.

Värm oljan i en tjockbottnad gryta. Blanda i curryn och ingefäran i oljan och låt fräsa i ett par minuter. Det ska dofta starkt av kryddor.

Skär kycklingbrösten i lagom stora bitar och fräs dem ett par minuter i pannan.

Häll över mjölken och låt rätten koka upp och sjuda i ca 15 minuter tills såsen har blivit något reducerad och börjat tjockna.

Ta bort grytan från plattan. Smaksätt med salt, peppar och citron. Tillsätt sockerärter och böngroddar och servera rätten medan grönsakerna är krispiga. Servera med råris till.

Om kyckling i curry

Med en ordentlig mängd grönsaker i middagen är det inte svårt att nå upp till Livsmedelsverkets rekommendation om minst 500 gram frukt och grönt per dag. Nu är det dock inte för den statliga myndighetens skull som man ska äta mer grönsaker, utan för hälsans skull.

Det effektivaste sättet att få i sig tillräckligt med nyttigheter är att äta mer grönsaker till lunch och middag. Den här gången har vi tagit en klassisk maträtt, kyckling i currysås, och utökat den med massor av goda och knapriga grönsaker.

Näringsinnehåll per portion

Energi 610 kcal Protein 50 g Kolhydrater 65,5 g Kostfibrer 6,7 g Fett 17,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: