Köttbullar med varm potatissallad
Till 4 personer: 600 g färskpotatis 2 vitlöksklyftor 1 knippe färsk gräslök 0,5 knippe färsk dragon 0,5 dl olivolja 2 msk äppelcidervinäger 1 msk dijonsenap 800 g mager köttfärs 2 ägg 2 dl mjölk, uppvärmd 4–6 msk havregryn 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 gula lökar, finhackade 0,5 knippe färsk basilika, grovt hackad 75 g fetaost Salt + peppar
Gör så här: 1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten tills den börjar mjukna.
3. Lägg köttfärsen i en bunke, tillsätt ägg och rör ihop. Blanda därefter i havregryn och mjölk, och rör ihop färsen till en mjuk och smidig konsistens. Vänd ned lök, vitlök, basilika och smulad fetaost, och tillsätt till sist salt och peppar.
4. Rulla köttfärs till köttbullar som är lite större än golfbollar, och skvätt därefter lite olivolja över köttbullarna. Ugnsbaka dem i ca 8 min.
5. Rör ihop dijonsenap, vinäger, salt och peppar, och vispa sakta samtidigt som du tillsätter olivolja. Vänd ned de färska kryddorna tillsammans med potatisen.
Näringsinnehåll per person: Energi: 674 kcal Protein: 54,8 g Fett: 32,9 g Kolhydrater: 37,5 g Kostfibrer: 2,7 g
Recept: Sund chili con carne