Ingredienser - 4 personer 4 magra nötköttsbitar à ca 150 g (t.ex. kotletter) 3 msk olivolja 4 bakpotatisar à 250 g 1 stjälk färsk rosmarin 1 vitlöksklyftor ca 1,2 kg färsk babyspenat 1 lök 2 msk creme fraiche (18 %) salt och peppar
Tillagning Sätt ugnen på 220 grader. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka stavar. Vänd dem i 2 msk olivolja, en pressad vitlöksklyfta, rosmarin och salt.
Bred ut potatisen i en ugnspanna med bakplåtspapper och ugnsbaka i ca 20 min. Vänd potatisen då och då.
Värm 1 msk olja i en tjockbottnad traktörpanna och stek köttet i 30 sek. på varje sida. Skruva ned värmen och stek köttet i ca 4 min. på varje sida.
Värm lite mer olja och fräs finhackad lök tills den är gyllenbrun. Tillsätt sköljd spenat och blanda väl innan det är dags att tillsätta creme fraiche, salt och peppar. Rör ihop alltsammans.
Servera köttet ovanpå spenatsåsen och med potatisen vid sidan.
Näringsinnehåll per portion
Energi 750 kcal Protein 61,1 g Kolhydrater 75,3 g Kostfibrer 12,6 g Fett 25,5 g