Kött med friterad potatis och spenat

Nyttiga, goda och lite lyxigare maträtter behöver inte alls vara svåra att tillaga. Det är den här menyn ett utmärkt exempel på.

25 juni 2012 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 magra nötköttsbitar à ca 150 g (t.ex. kotletter) 3 msk olivolja 4 bakpotatisar à 250 g 1 stjälk färsk rosmarin 1 vitlöksklyftor ca 1,2 kg färsk babyspenat 1 lök 2 msk creme fraiche (18 %) salt och peppar

Tillagning Sätt ugnen på 220 grader. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka stavar. Vänd dem i 2 msk olivolja, en pressad vitlöksklyfta, rosmarin och salt.

Bred ut potatisen i en ugnspanna med bakplåtspapper och ugnsbaka i ca 20 min. Vänd potatisen då och då.

Värm 1 msk olja i en tjockbottnad traktörpanna och stek köttet i 30 sek. på varje sida. Skruva ned värmen och stek köttet i ca 4 min. på varje sida.

Värm lite mer olja och fräs finhackad lök tills den är gyllenbrun. Tillsätt sköljd spenat och blanda väl innan det är dags att tillsätta creme fraiche, salt och peppar. Rör ihop alltsammans.

Servera köttet ovanpå spenatsåsen och med potatisen vid sidan.

Näringsinnehåll per portion

Energi 750 kcal Protein 61,1 g Kolhydrater 75,3 g Kostfibrer 12,6 g Fett 25,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: