Kalvfilé med bakad vitlök, potatis och gröna bönor
Ingredienser (1 person): ? 1 kalvfilé (ca 150 g) ? 150 g gröna bönor ? 1 tsk torkad timjan ? 1 hel vitlök, 1 citronskiva ? 300 g potatis ? Kallpressad rapsolja, havssalt, färskmalen svartpeppar ? Jungfruolivolja
Gör så här: 1. Ugnsbaka vitlöken i 30 min. på 180 gr.
2. Skrubba potatisen, dela den på längden, gnid in med rapsolja och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsbaka den med vitlöken i 20 min. När vitlöken tas ut ska värmen i ugnen höjas till 220 grader i 10 min.
3. Stek köttet i en stekpanna till önskad rödfärg och koka bönorna.
Näringsinnehåll/person: Energi: 588 kcal Protein: 40,2 g Fett: 21 g Kolhydrater: 64,1 g Kostfibrer: 8,9 g
Ät vitlök och förebygg dessa sjukdomar
Recept: Sund chili con carne