Kalvfilé med bakad vitlök

Vitlök och kött är en perfekt kombination. Vitlök är nämligen bra för matsmältningen och bidrar till att kötträtten inte ligger kvar lika länge i magen.

13 juni 2016 av Näringsexpert Martin Kreutzer och matskribent Anne Larsen.

Kalvfilé med bakad vitlök, potatis och gröna bönor

Ingredienser (1 person): ? 1 kalvfilé (ca 150 g) ? 150 g gröna bönor ? 1 tsk torkad timjan ? 1 hel vitlök, 1 citronskiva ? 300 g potatis ? Kallpressad rapsolja, havssalt, färskmalen svartpeppar ? Jungfruolivolja

Gör så här: 1. Ugnsbaka vitlöken i 30 min. på 180 gr.

2. Skrubba potatisen, dela den på längden, gnid in med rapsolja och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsbaka den med vitlöken i 20 min. När vitlöken tas ut ska värmen i ugnen höjas till 220 grader i 10 min.

3. Stek köttet i en stekpanna till önskad rödfärg och koka bönorna.

Näringsinnehåll/person: Energi: 588 kcal Protein: 40,2 g Fett: 21 g Kolhydrater: 64,1 g Kostfibrer: 8,9 g

Ät vitlök och förebygg dessa sjukdomar

Recept: Sund chili con carne

Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig