© wichmann+bendtsen

Kalvfilé med bakad vitlök

Vitlök och kött är en perfekt kombination. Vitlök är nämligen bra för matsmältningen och bidrar till att kötträtten inte ligger kvar lika länge i magen.

7 mars 2019 av Martin Kreutzer & Anne Larsen

Kalvfilé med bakad vitlök, potatis och gröna bönor

Ingredienser (1 person): 
1 kalvfilé (ca 150 g)
150 g gröna bönor
1 tsk torkad timjan
1 hel vitlök
1 citronskiva
300 g potatis
Kallpressad rapsolja, havssalt, färskmalen svartpeppar
Jungfruolivolja

Gör så här:
1. Ugnsbaka vitlöken i 30 min. på 180 gr.

2. Skrubba potatisen, dela den på längden, gnid in med rapsolja och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsbaka den med vitlöken i 20 min. När vitlöken tas ut ska värmen i ugnen höjas till 220 grader i 10 min.

3. Stek köttet i en stekpanna till önskad rödfärg och koka bönorna.

Näringsinnehåll/person: Energi: 588 kcal Protein: 40,2 g Fett: 21 g Kolhydrater: 64,1 g Kostfibrer: 8,9 g

Recept: Sund chili con carne

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: