Kalvfilé med bakad vitlök, potatis och gröna bönor
Ingredienser (1 person):
1 kalvfilé (ca 150 g)
150 g gröna bönor
1 tsk torkad timjan
1 hel vitlök
1 citronskiva
300 g potatis
Kallpressad rapsolja, havssalt, färskmalen svartpeppar
Jungfruolivolja
Gör så här:
1. Ugnsbaka vitlöken i 30 min. på 180 gr.
2. Skrubba potatisen, dela den på längden, gnid in med rapsolja och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsbaka den med vitlöken i 20 min. När vitlöken tas ut ska värmen i ugnen höjas till 220 grader i 10 min.
3. Stek köttet i en stekpanna till önskad rödfärg och koka bönorna.
Näringsinnehåll/person: Energi: 588 kcal Protein: 40,2 g Fett: 21 g Kolhydrater: 64,1 g Kostfibrer: 8,9 g
Recept: Sund chili con carne