Grönsakssoppa på ett nytt sätt

Soppa är en genial genväg till att täcka sin dagliga grönsakskvot på ett välsmakande sätt. Den krämiga soppan kräver inte lång tid i köket och är både enkel och mättande.

4 maj 2010 av Christian Bitz

Ingredienser: 1 lök 200 g jordärtskocka 100 g rödbetor 100 g blomkål 100 g potatis 1 tsk torkad timjan Lite krossad chili 3 msk vitvinsvinäger ½ l god buljong (grönsaks- eller höns-) 2½ dl vispgrädde Nymalen peppar och salt 80 g torrsaltat bacon eller chorizo

Tillagning: Skala/skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Rosta dem i olivolja med timjan och chili. Tillsätt vitvinsvinäger, häll i buljongen och låt det koka in en stund. Tillsätt vispgrädde och koka alltihop i cirka 35 minuter. Smaka av med salt och peppar och mixa soppan. Skär bacon eller chorizo i tärningar och rosta dem knapriga i en torr panna. Servera soppan och strö över bacon eller chorizo. Ät grovt bröd till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: