Franskbrödspizza med kronärtskockor

Njut pizza med gott samvete.

26 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser til 1 person: 100 g grovt bröd 2 dl färdig tomatsås 3 kronärtskockor (på burk) 4 skivor italiensk salami ¼ dl svarta oliver 1 handfull basilika 20 g mozzarella (10%) 100 g grönsallad

Tillagning: Skär brödet i skivor och rosta det i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Bred på tomatsåsen och lägg sedan på kronärtskockor i skivor eller klyftor, korv i tunna skivor, oliver och basilikablad. Lägg skivor av färsk mozzarella över och ställ in brödet i ugnen i 210 grader i 10 minuter, tills osten har smält. Servera pizzan varm, eventuellt med en grönsallad till.

  • Du tränar inte alls: Om du vill hushålla med kalorierna ska du kanske minska på brödet som bidrar till att göra rätten mycket rik på kolhydrater. Halvera brödmängden, men ät gärna det mesta av fyllningen, så att du blir riktigt mätt.

  • Du tränar hårt och mycket: Rätten har en tillräcklig mängd kolhydrater, även för dig som har tränat hårt. Däremot kan dina muskler behöva lite extra proteiner, så att de kan återhämta sig optimalt. Det löser du med ett par extra skivor salami.

Näringsinnehåll per person (ca. 225 gram)

Energi per person: 555 kcal Fett:16 g Protein: 24 g Kolhydrater: 85 g Fibrer: 13 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: