Ingredienser till 1 person: 130 g fläskfilé 1 skivad vitlöksklyfta 2 msk sojasås 1 msk oliv- eller rapsolja Färska rosmarinkvistar ¼ blomkålshuvud En näve russin En näve mandlar Saft från ¼ citron 200 g squash 200 g aubergine 20 g fetaost Färsk basilika Salt och peppar En skiva grovt bröd, 40 g
Tillagning: Lägg fläskfilén i marinad i en fryspåse. Tillsätt vitlök, sojasås, 1 tsk olja och rosmarin.
Finhacka blomkålen i en mixer. Grovhacka mandlarna med kniv och blanda med blomkål och russin. Blanda en dressing av citronsaft, olja, salt och peppar, häll över och blanda om.
Grilla filén på indirekt värme i ca 25 minuter eller till en kärntemperatur på 62–65 grader. Låt den vila i 15 min. innan du skär upp den.
Skär squash och aubergine i centimetertjocka skivor och grilla dem tills de är möra. Strö över lite tärnad fetaost och basilikablad och häll över några droppar olivolja.
Näringsinnehåll per portion
Energi: 592 kcal Protein: 46,7 gram Fett: 24,1 gram Kolhydrater: 53,8 gram Kostfibrer: 12,6 gram