Fajitas med bönor och chili
Recept till 2 personer:- 150 g oxfilé i strimlor
- 2 paprikor, t.ex. orange
- 100 g bönor, från konservburk
- 1 gul lök
- 0,5 röd chili
- 1 burk hackade tomater
- 4 ägg
- 2 stjälkar bredbladig persilja
- extra jungfruolivolja
- havssalt och malen svartpeppar
Gör så här
1. Hacka löken. Stek dem mjuka och blanka i 1 msk olivolja. Skär paprikorna i strimlor och fräs dem tillsammans med löken. Salta och peppra lätt.
2. Lägg i köttet och rör om. Häll i tomater och skivad chili plus en skvätt vatten. Låt sjuda tills köttet är mört. Tillsätt bönor och smaka av.
3. Vispa ihop ägg, finhackad persilja, salt och peppar. Häll äggsmeten i en stor stekpanna med mycket olivolja.
4. Stek ”pannkakan” väl på bägge sidor. Lägg den därefter på ett bakplåtspapper, fyll den, vik ihop och servera!
Näringsinnehåll per person: Energi: 638 kcal Protein: 45,5 g Fett: 29,4 g Kolhydrater: 55,7 g Kostfibrer: 14,3 g