Ingredienser till 1 person: 100 g kokt kyckling 30 g broccoli 40 g avokado Salt Peppar 7 g parmaskinka 60 g grovt dinkelbröd (eller till hälften rågbröd, till hälften dinkelbröd) 50 g tomat 25 g gurka 15 g rucola
Tillagning: Koka kycklingen mjuk och skär den i skivor. Koka broccolin mycket mjuk, gärna både stjälk och topp och purea den. Skala avokadon och skär den i tunna skivor. En av skivorna mosas med broccolin, som smakas av med salt och peppar. Rosta skinkan i ugnen i 5 minuter på 200 grader.
Rosta brödet. Bred broccolikrämen på ena sidan på brödskivorna. Lägg sedan på skivor av tomat, gurka och avokado och sedan kycklingskivor. Toppa med rucola och parmaskinka och lägg slutligen en brödskiva överst på sandwichen. Den sista brödskivan kan också ätas vid sidan av.
Jämfört med en vanlig club sandwich får du med den här varianten: * * 3 gånger så många kostfibrer
* Mycket mindre mättat fett
Näringsinnehåll per portion
Energi: 383 kcal Protein: 29,2 gram Fett: 13,7 gram Kolhydrater: 38,8 gram Kostfibrer: 8 gram