© Valling.com

Bakad torsk med färska ärter

Torsk är ett bra val för den som vill gå ned i vikt – i synnerhet om den kombineras med kalorisnåla, mättande grönsaker som t.ex. ärter.

29 juli 2015 av Hannah Grant.

Bakad torsk med färska ärter

Till 4 personer: 800 g torskfilé (tjock bit) utan skinn och ben 250 g färska spritade ärter 1 vitlöksklyfta, finhackad 4 msk crème fraiche (38 %) 2 citroner 2 nävar färska kryddörter: gräslök, bladpersilja och basilika Olivolja Salt + peppar 4 skivor grovt bröd

Gör så här: 1. Värm ugnen till 200 °C.

2. Lägg torsken på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta fisken lätt och häll en skvätt olivolja över. Ugnsbaka torsken i 7–8 min. tills en stekgaffel kan glida igenom fisken utan att möta motstånd.

3. Sautera ärterna i en traktörpanna med vitlök i lite olivolja, salt och peppar tills de mjuknar. Ärterna ska vara något mjuka, men de ska fortfarande se fina och gröna ut (spara ett par matskedar av ärterna till garnering). Tillsätt därefter crème fraiche och mixa ärterna till en puré. Smaksätt till sist med salt, peppar, citronskal och citronsaft.

4. Servera purén med torsken placerad ovanpå och garnera med några sauterade färska örter och kryddörter ovanpå torsken. Servera med grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person: Energi: 454 kcal Protein: 48 g Fett: 9,8 g Kolhydrater: 47,4 g Kostfibrer: 8,6 g

Läs om varför torsk är bra smalmat!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: