Ingredienser - 4 personer 2–3 färska laxkotletter (totalt ca 350 g) 0,5 blomkålshuvud 0,5 broccoli 1 zucchini 1 mango färsk ingefära 1 vitlöksklyfta ca 300 g råris 2 msk jordnötsolja saften av en citron
Tillagning Ta bort skinnet från laxen och skär laxköttet i 2 x 2 cm stora tärningar. Plocka blomkål och broccoli i buketter, skär zucchini och mango i 2 x 2 cm stora tärningar och finhacka eller riv ingefära och vitlök.
Koka riset enligt receptet två delar vatten till en del ris. Värm under tiden upp oljan i woken och snabbstek laxen. Tillsätt blomkål och zucchini och fortsätt stek i ca 2 min. Tillsätt till sist ingefära, vitlök, mango samt citronsaft. Blanda allt.
Servera genast med det varma råriset.
Tips
Lax är en fet fisk som är särskilt rik på nyttiga omega- 3-fettsyror, vilka har en förebyggande effekt på hjärt-kärlsjukdomar.