Limeskyr med blåbär och crumble
Till 4 personer: 800 g skyr, 1 lime, 400 g färska blåbär, 100 g grovmalda havregryn, 4 msk honung, 2 tsk smör, 1 knivsudd salt, ett par kvistar färsk mynta.
Gör så här: 1. Blanda havregryn, ca 3 msk honung, smör och salt med fingrarna och rosta i ugnen i 170°C i 10–12 min. tills allt är gyllenbrunt. Låt svalna.
2. Blanda skyr med finrivet limeskal och 1 msk honung och smaksätt med limesaft.
3. Blanda blåbär med finhackade myntablad.
4. Ät den skyrbaserade måltiden med havrecrumble till och blåbärs- och myntablandningen som en lätt dessert eller som en lite festligare frukostmåltid.
Näringsinnehåll per person: Energi: 338 kcal Protein: 27,7 g Fett: 6,1 g Kolhydrater: 45 g Kostfibrer: 4,6 g