Omelet.
© iStock

Läcker omelett med fetaost

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

12 mars 2019 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person:

  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 droppar olivolja
  • 75 g potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g färsk spenat
  • 15 g fetaost

Tillbehör:

  • 75 g tomat

Tillagning:

  1. Vispa ägg med salt och peppar.
  2. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat.
  3. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över.
  4. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

Tips: Du kan även använda fryst spenat.

  • Du tränar inte alls: Om du behöver styra dina kaloriräkenskaper hårt kan du avstå från fetaosten. Det besparar dig en del fettkalorier samtidigt som rättens mättnadsvärde inte minskar nämnvärt.

  • Du tränar hårt och mycket: Öka kolhydratinnehållet genom att fylla ut med 50–100 gram extra potatis. Det fyller reserverna och ger extra bränsle till musklerna.

Näringsinnehåll per person

Energi: 356 kcal 

Fett: 19 gram 

Protein: 24 gram 

Kolhydrater: 26 gram 

Kostfibrer: 5 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig