Ingredienser till 1 person:
- 2 ägg
- Salt
- Peppar
- 2 droppar olivolja
- 75 g potatis
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g färsk spenat
- 15 g fetaost
Tillbehör:
- 75 g tomat
Tillagning:
- Vispa ägg med salt och peppar.
- Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat.
- Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över.
- Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.
Tips: Du kan även använda fryst spenat.
Du tränar inte alls: Om du behöver styra dina kaloriräkenskaper hårt kan du avstå från fetaosten. Det besparar dig en del fettkalorier samtidigt som rättens mättnadsvärde inte minskar nämnvärt.
Du tränar hårt och mycket: Öka kolhydratinnehållet genom att fylla ut med 50–100 gram extra potatis. Det fyller reserverna och ger extra bränsle till musklerna.

Näringsinnehåll per person
Energi: 356 kcal
Fett: 19 gram
Protein: 24 gram
Kolhydrater: 26 gram
Kostfibrer: 5 gram