Kycklingsallad
© Thomas Dahl

Kycklingsallad med gröna bönor

Här får du ett recept på en läcker kycklingsallad rik på färska grönsaker serverad med krutonger och mild dijondressing. Salladen kan fungera som en självständig måltid eller kompletteras med t.ex. grillade grönsaker.

7 mars 2019 av Anders Karmark

Kycklingsallad med gröna bönor och mild dijondressing

Ingredienser (4 pers):

  • 400 g stekt kycklingfilé 
  • 150 g babyspenat 
  • en fjärdedels gurka 
  • 150 g färska, gröna bönor 
  • 50 g svarta, kärnfria oliver 
  • 1 röd paprika 
  • 2 skivor grovt bröd 
  • 1 msk olivolja 
  • 1 msk socker 
  • 2 msk vitvinsvinäger 
  • salt 

Dressing:
  • 2 msk grekisk yoghurt, 2,0 % 
  • 1 msk majonnäs 
  • 1 msk dijonsenap 
  • lite vatten

Gör så här: 

  • Skär gurka i små tärningar och blanda dem med socker och vinäger. Låt stå tills sockret är upplöst och rör om hela tiden. 
  • Skär brödet i små tärningar och vänd dem i olivolja och lite salt. Ugnsbaka dem i ugnen i cirka 10–12 minuter på 180 grader tills de blir både ljusbruna och krispiga. 
  • Skär paprika i tunna strimlor och skölj babyspenaten. 
  • Skär kycklingfilén i strimlor och vänd ned dem med övriga ingredienser. 
  • Gör en dressing genom att blanda 2 msk yoghurt, 1 msk ma jon näs, 1 msk dijonsenap och lite vatten i en skål. Servera dressingen tillsammans med en skiva grovt bröd.

Näringsinnehåll per person: 

Energi: 331 kcal

Protein: 26,4 g

Fett: 14,7 g

Kolhydrat: 25,7 g

Kostfibrer: 4,6 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: