Ingredienser - 10 portioner
1 hel kyckling (gärna eko) eller 4 kycklingbröst
4 dl gröna ärter
2 fint rivna morötter
4–6 msk grekisk yoghurt
4 stora potatisar
6 ägg
6–8 inlagda smågurkor
1 knippe färsk dill
salt, peppar
Tillagning
Koka kycklingen i rikligt med vatten, tillsätt ett lagerblad, lök och pepparkorn (kan användas som fond).
Låt kycklingen svalna och dela den därefter i små bitar med en gaffel eller med händerna.
Medan kycklingen svalnar, skalas potatisarna och kokas mjuka. Koka samtidigt äggen i ca 6 min.
Blanda kycklingen med morötter, smågurkor, ärter, potatis, yoghurt och ägg till en grovt mosad sallad.
Smaka av med salt, peppar, dill och lite citron. Servera t.ex. med sprödstekt parmaskinka och rostat grovbröd.