Kycklingbröst i ugn med rotsaker och ärtor

Det går snabbt att skära upp allt i bitar, lägga upp det i ugnsformen och grädda allt i ugnen. Allt kan därför förberedas inför ett träningspass.

© Thomas Dahl

Kycklingbröst i ugn med rotsaker och ärtor

Många vill säkert äta både nyttig och god mat varje dag, men ofta räcker tiden inte till. Här får du ett recept på en enkel och nyttig vardagsmåltid, som är färdig på max 25 minuter.

15 september 2019 av Anders Karmark

Kycklingbröst i ugn med rotsaker och ärtor

Ingredienser till 2 pers:

  • 300 g kycklingbröst
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 75 g lök
  • 75 g morötter
  • 75 g palsternacka
  • 75 g potatis
  • en halv grön paprika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl äppelvinäger (även vitvinsvinäger kan användas)
  • 1 msk färsk timjan (eller torkad)
  • 1 tsk färsk rosmarin (eller torkad)
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela kycklingbrösten i 3–4 bitar. Skär grönsakerna i grova tärningar eller strimlor. 
  2. Blanda alla ingredienser och lägg dem i en ugnsform. De får gärna ligga lite ovanpå varandra. Grädda allt i ugnen i 15 min. i 225 grader. 
  3. Servera ev. en enkel sallad och ett par skivor grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 386 kcal
Protein: 34,1 g
Fett: 18 g
Kolhydrat: 25,4 g
Kostfibrer: 6,1 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: