Kycklingbowl med couscous, granatäpple och avokado

Om du vill ha en dressing till din kycklingbow kan du röra ihop lite grekisk yoghurt, citronsaft och hackad mynta.

© Thomas Dahl

Kycklingbowl med couscous, granatäpple och avokado

Med denna kycklingbowl med couscous, granatäpple och avokado är du garanterad en nyttig och mättande måltid. Receptet hittar du här.

12 april 2019 av Anders Karmark

Kycklingbowl med couscous, granatäpple och avokado

Ingredienser (till 2 pers):
  • 300 g kycklingbröst i strimlor
  • 200 g kokt couscous
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 msk svart sesam
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • ett halvt rödsallatshuvud
  • 100 g squash
  • 100 g vitkål
  • kärnorna från ett granatäpple
  • 50 g dadlar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Stek kycklingstrimlorna i en stekpanna i 1 msk olivolja. Salta och peppra. Ta bort dem från stekpannan.
  2. Skiva löken och moroten i fina tärningar och fräs allt i stekpannan i 1 msk olivolja tills de mjuknar (ca 4–5 min).
  3. Finhacka sallaten och blanda den med couscous, svart sesam, lök och morötter samt lite salt och peppar.
  4. Finhacka rödlök. Blanda allt med socker och vinäger. Låt stå tills sockret är upplöst.
  5. Tärna squashen och finstrimla vitkålen.
  6. Skär avokadon i skivor och dadlarna i mindre bitar.
  7. Lägg upp couscousblandningen i botten av skålen med kyckling, grönsaker, dadlar och granatäpplekärnor runt om. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 667 kcal

Protein: 40,7 g

Fett: 23,6 g

Kolhydrat: 78,8 g

Kostfibrer: 11,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Ändrar du dina kostvanor under semestern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig