Köttbowl med vildris, majs och kidneybönor

Saltört finns i välsorterade matbutiker eller hälsokostbutiker. Du kan också använda andra kryddörter, t.ex. körvel.

© Thomas Dahl

Köttbowl med vildris, majs och kidneybönor

Få i dig hela dagsbehovet av protein genom denna goda köttbowl. Rätten passar perfekt för dig som vill ha en måltid som både är nyttig och mättande.

8 april 2019 av Anders Karmark

Köttbowl med vildris, majs och kidneybönor

Ingredienser (till 2 pers):
  • 300 g innanlår i tunna strimlor
  • 200 g kokt vildris
  • 100 g kokta kidneybönor
  • en halv grön paprika
  • 1 stång bladselleri
  • en halv färskhackad röd chili
  • 100 g majs
  • 50 g babyspenat
  • 50 g saltört
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • finhackad salladslök som garnering

Gör så här:

  1. Stek köttstrimlorna tillsammans med den färskhackade chilin i en stekpanna i 1 msk olivolja. Salta och peppra efter tycke och smak.
  2. Blanda köttstrimlorna tillsammans med det kokta vildriset, spenaten och kidneybönorna i stekpannan tills allt blir varmt.
  3. Finhacka paprikan och bladsellerin.
  4. Lägg upp risblandningen i botten av skålen och fördela grön sakerna runt kanten.
  5. Grovhacka saltörten och blanda den tillsammans med 1 msk olivolja, citronsaft och sweet chilisås. Häll dressingen över grönsakerna.
  6. Garnera till sist med lite finhackad salladslök. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 718 kcal

Protein: 49 g

Fett: 23,7 g

Kolhydrat: 84,2 g

Kostfibrer: 14 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Ändrar du dina kostvanor under semestern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig