Kärnfrisk müsli
© Thomas Dahl

Hemgjord kärnmüsli

Smaksätt din frukost eller ditt mellanmål efter träningen, med en hemgjord müsli som smakar bättre än de som finns att köpa i butikerna!

10 april 2019 av Anders Karmark

Kärnmüsli

Ingredienser: 
  • 100 g mandlar
  • 50 g hasselnötskärnor
  • 200 g solroskärnor
  • 150 g sesamfrön
  • 100 g pumpakärnor
  • 200 g soltorkade tranbär
  • 50 g torkade gojibär
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser utom soltorkade tranbär och gojibär och fördela dem jämnt i en långpanna. Honungen kan vara svår att breda ut, men det går lättare efter att allt har varit i ugnen de första fem minuterna.
  • Ugnsbaka allt i fem minuter på 170 grader.
  • Rör därefter om med en stekspade så att allt blandas och inget fastnar i botten av långpannan.
  • Upprepa samma sak två gånger till.
  • Sänk temperaturen till 160 grader, tillsätt soltorkade tranbär och ugnsbaka allt i ytterligare 5 min.
  • Ta ut den nästan färdigrostade müslin ur ugnen och rör om ordentligt så att inget fastnar i botten av långpannan. Gör detta 3–4 gånger under ca en kvart medan allt får svalna. På så sätt minskar risken att den rostade müslin klumpar ihop sig.
  • Tillsätt till sist torkade gojibär.

Näringsinnehåll per 100 g: 

Energi: 501 kcal

Protein: 15,1 g

Fett: 33,1 g

Kolhydrat: 40,8 g

Kostfibrer: 7,9 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Varför började du med löpning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig