Hemgjord allroundmüsli
© Thomas Dahl

Hemgjord allroundmüsli

Smaksätt din frukost eller ditt mellanmål efter träningen, med en hemgjord müsli som smakar bättre än de som finns att köpa i butikerna!

10 april 2019 av Anders Karmark Pedersen

Allsidig müsli 

Ingredienser: 
  • 100 g linfrön
  • 200 g osaltade jordnötter
  • 200 g torkade aprikoser
  • 150 g boveteflingor
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk fint salt

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser utom torkade aprikoser och fördela dem jämnt i en långpanna. Honungen kan vara svår att breda ut, men det går lättare efter att allt har varit inne i ugnen de första fem minuterna.
  • Ugnsbaka allt i 5 minuter på 180 grader.
  • Rör därefter om med en stekspade så att allt blandas och inget fastnar i botten på långpannan.
  • Upprepa samma sak två gånger till.
  • Sänk temperaturen till 160 grader, tillsätt torkade aprikoser och ugnsbaka allt i ytterligare 5 min.
  • Ta ut den nästan färdigrostade müslin ur ugnen och rör om ordentligt så att inget fastnar i botten på långpannan. Gör detta 3–4 gånger under ca en kvart medan allt svalnar. På så sätt minskar risken att den rostade müslin klumpar ihop sig. 

Näringsinnehåll per 100 g: 

  • Energi: 408 kcal
  • Protein: 14,4 g
  • Fett: 16,8 g
  • Kolhydrat: 54,4 g
  • Kostfibrer: 8,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många motionslopp siktar du på att delta i under det här året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig