Grönkålssoppa med pumpa, äpple och knaprig kalkonbacon
© Thomas Dahl

Grönkålssoppa med pumpa, äpple och knaprig kalkonbacon

Grönkålssoppa är enkel att tillaga och är en perfekt måltid för den som har ont om tid till vardags. Här får du recept på en av säsongens nyttigaste soppor.

5 mars 2019 av Anders Karmark

Grönkålssoppa med pumpa, äpple och knaprig kalkonbacon

Ingredienser (till 4 pers):
  • 200 g sköljd grönkål 
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g potatis
  • 1 l vatten
  • 2 dl crème fraiche (18 % fett)
  • 4 msk olivolja
  • 200 g sköljd och skalad pumpa
  • 2 äpplen
  • 10–12 skivor kalkonbacon
  • 1 msk färskhackad timjan
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär pumpan i små tärningar och rosta dem i en stekpanna i 2 msk olivolja tills de blir gyllenbruna. Rosta därefter kalkonbaconskivorna i stekpannan tills de blir knapriga.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs dem i en gryta i 2 msk olivolja. Skär potatisen i små tärningar och tillsätt dem tillsammans med 1 liter vatten. Låt allt sjuda i ca 15–20 min. Tillsätt grönkål och creme fraiche och låt sjuda i ytterligare 5 min. Mixa allt med en stavmixer och smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär äpplena i små tärningar och servera dem med färskhackad timjan, pumpabitar och kalkonbacon som garnering på soppan. Servera grovt bröd til.

Näringsinnehåll per person (inkl. 1 skiva grovt bröd):

Energi: 510 kcal

Protein: 22,2 g

Fett: 21 g

Kolhydrat: 63,3 g

Kostfibrer: 9,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka godsaker har du svårast att motstå?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig