Grilllade grönsaker med parmesan och vinägrett
© Thomas Dahl

Grilllade grönsaker med parmesan och vinägrett

Sommarens färska grönsaker blir ännu godare efter en stund på grillen. Här får du recept på några grillade grönsaker som passar perfekt som tillbehör till din grillmeny.

15 augusti 2019 av Anders Karmark

Grilllade grönsaker med parmesan och vinägrett

Ingredienser:

  • 1 squash
  • en halv röd paprika
  • en halv gul paprika
  • 2 morötter
  • 1 aubergine
  • 100 g färskriven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 msk färskhackad oregano
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i tjocka skivor.
  2. Strö över lite salt på aubergineskivorna, och låt dem ligga och vattna ur i ca 10 min. Doppa dem därefter hårt med ett hushållspapper för att få ut så mycket vätska ur dem som möjligt.
  3. Tillaga grönsakerna på grillen tills de har fått fina, mörka streck. Auberginen bör vändas ofta och kräver inte lika lång tillagningstid som det andra.
  4. Blanda samman alla grönsaker med olja, vitvinsvinäger, oregano och lite salt och peppar.
  5. Strö parmesan över grönsakerna före servering.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad föredrar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig