Grillad grön och vit sparris med rödlök
© Thomas Dahl

Grillad grön och vit sparris med rödlök

Här bjuder vi på ett spännande och nyttigt recept på grillade grönsaker och vit sparris med rödlök, som du kan servera som tillbehör till kött eller fisk.

23 augusti 2019 av Anders Karmark

Grillad grön och vit sparris med rödlök

Ingredienser:
  • 250 g vit sparris
  • 250 g grön sparris
  • 1 stor rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 8–9 färskplockade dillkvistar
  • 2 msk rapsolja
  • salt och färskmald peppar

Gör så här:

  1. Skär rödlöken i fina strimlor och blanda samman strimlorna med vinäger och socker. Blanda runt lite tills sockret blir helt upplöst (du kan ev. göra det dagen före).
  2. Skär bort den nedersta delen av sparrisen.
  3. Skala den vita sparrisen.
  4. Grilla den vita och den gröna sparrisen på grillen tills de har fått fina, mörka streck på alla sidor.
  5. Blanda samman den grillade sparrisen med rapsoljan, den marinerade rödlöken och lite salt och peppar.
  6. Garnera med färska dillkvistar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig