Grillad fänkål och blomkål med oliver
© Thomas Dahl

Grillad fänkål och blomkål med oliver

Här är ett läckert recept på grillad fänkål och blomkål med oliver. Receptet passar perfekt som tillbehör till grillkvällen och är superenkelt att tillaga.

17 augusti 2019 av Anders Karmark

Grillad fänkål och blomkål med oliver

Ingredienser:
  • 2 stora fänkålar
  • en halv blomkål
  • 100 g kalamata­oliver
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • lite färskhackad persilja som garnering

Gör så här:

  1. Skär fänkålen i fjärdedelar på längden. Skär blomkål i grova, tjocka bitar (ca 1 cm).
  2. Grilla fänkål och blomkål tills de har fått fina, mörka streck på alla sidor.
  3. Blanda samman alla grillade grönsaker med olivolja, citronsaft, oliver, honung, rosépeppar och lite färskhackad persilja.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig