Sallad med grillad halloumi och persika
© Thomas Dahl

Sallad med grillad halloumi och persika

Pröva sommarens läckraste sallad med grillad halloumi och persika. Salladen passar perfekt till grillkvällen och kan serveras som tillbehör till kött eller fisk.

8 augusti 2019 av Anders Karmark

Sallad med grillad halloumi och persika 

Ingredienser:
  • en halv romansallat
  • 200 g halloumi
  • 3 hårda persikor
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk färskhackad mynta
  • 2 msk yoghurt naturell
  • 1 msk honung

Gör så här:

  1. Skär halloumin i tjocka skivor och persikorna i ”båtar”, och grilla dem på grillen tills de har fått färg och släpper grillgallret utan att fastna. Riv romansallaten i grova bitar och lägg dem på ett fat. Fördela halloumin och persikorna ovanpå salladen, och strö över sesamfrön och granatäppelkärnor. 
  2. Blanda samman yoghurt, mynta och honung till en dressing och häll den över salladen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: