Ingredienser - 4 personer 500 g morötter 500 g gröna bönor (haricots verts) 4 pressade vitlöksklyftor 600–800 g hellefisk eller hälleflundra (i tjocka filéer) 4 dl vitt vin saften av 1 citron små nypotatisar (ca 24 st) 4 msk creme fraiche (15 %) salt och peppar
Tillagning
Sprid ut fyra bitar aluminiumfolie på köksbordet. Smöra dem med lite olja, och fördela ut en blandning av de grovt skurna grönsakerna samt vitlök.
Lägg fisken ovanpå det gröna, krydda med salt och peppar, och vik upp varje hörn av folien runt fisken och grönsakerna. Innan du stänger paketet helt häller du ner lite citronsaft i alla paketen, varefter du tillsluter dem ordentligt.
Lägg återigen ut fyra bitar folie på bordet, och lägg potatisen på dem. Stäng ordentligt och lägg paketen direkt på det glödande kolet under gallret.
Efter 10 min. lägger du fiskpaketen på gallret och tar tiden till 15 min. Därefter är både fisk och potatis färdiga. Öppna foliepaketen vid bordet, och servera de bakade småpotatisarna med creme fraiche på till fisken.