Grill: Grillat kalkonbröst, ketchup och pastasallad

Grilla och ät nyttigt med grillat kalkonbröst

17 juli 2019

Grillat kalkonbröst

Ingredienser beräknade till 4 personer: 1 kalkonbröst (ca 800 g) Marinad 1 dl öl 0,5 dl olja 2 kvistar färsk rosmarin 2 vitlöksklyfta Citron Salt och peppar

Tillredning Finhacka vitlök och rosmarin och blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i kalkonbröstet – helst flera timmar före. Bryn köttet på grillen och fortsätt sedan på indirekt värme i ca 45–50 minuter. Låt kalkonbröstet vila 15 minuter innan du skär det i fina skivor.

  • Kalkon är fettsnålt och därför ett bra alternativ till rött kött.

Ketchup 2.0

Ingredienser beräknade till 4 personer: 2 msk balsamvinäger 0,5 dl rapsolja 2–3 msk ketchup 1 pressad vitlöksklyfta Färskmalen peppar

Tillredning Häll lite balsamvinäger i en skål. Vispa i oljan – lite åt gången. Tillsätt ketchup och vitlök och smaksätt med salt och peppar.

  • Balsamvinäger är en nyttig smaksättare som framställs av druvor.

Pastasallad

Ingredienser beräknade till 4 personer: 300 g fullkornspasta 1 fänkålsstånd 300 g färska ärter 4 msk jungfruolivolja 2 msk äppelvinäger Grovt salt och färskmalen peppar

Tillredning Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. Sprita ärtbaljorna. Halvera fänkålen, skär bort stjälken och strimla fänkålen fint – gärna på ett mandolinjärn. Blanda allt i en skål. Vispa olivolja och äppelvinäger. Vänd ned alla ingredienser i dressingen och smaksätt med salt och peppar. Servera genast.

  • Fullkornspasta innehåller mycket mer E-vitamin och järn än vit pasta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig