Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs merRecept: (huvudrätt till 4 pers)
Ca 1–1,5 kg rosa nötkött med fett/senor borttaget (t.ex. oxfilé)
1 liter filmjölk
Saften av en lime
1 msk cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1. Skär köttet i cirka sex stora bitar per person.
2. Rör ihop en marinad av filmjölk, lime, cayennepeppar, vitlök och tomatpuré.
3. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden, fördela den över köttet och täck med plastfolie.
4. Marinera 24 timmar i kylen.
5. Grillning: hetta upp grillen. Fördela köttet på spett, varva ev. med grönsaker. Grilla spetten 2–3 minuter på varje sida tills köttet blir rosa.
Grilltid/marinering: 6 min/24 timmar.
Opret gratis profil, og læs videre, når du er logget ind.
Det er nemt, hurtigt og gratis at oprette en profil. Dealen er, du siger ja til at modtage vores nyhedsbrev, og så bliver vi ved med at lave Danmarks bedste bilstof.