Favoritrecept: Skaldjur på grillen

Grillade skaldjur är både läckert, nyttigt och gott på samma gång. Se hur du tillreder och grillar skaldjur.

11 juli 2013

Det är bara att sätta igång och välja och vraka bland alla skaldjur och musslor i fiskdisken. Förutom att de är proppfulla med näring och vitaminer är de nämligen också en av de mest fettsnåla proteinkällorna överhuvudtaget – och perfekta att ha på grillen.

Här är ett läckert recept på skaldjur. Som prenumerant kan du logga in och ta del av övriga skaldjursrecept.

Grillade räkor i folie Förrätt till 4 personer

Ingredienser: 20–24 räkor (både färska och tinade räkor kan användas. Vänta med att rensa räkorna eftersom skalet avger en del smak. Om räkorna är stora bör den svarta strängen (tarmen) tas bort via ett litet snitt i ryggen. 4 bitar silverfolie, ca 30 x 30 cm 16 körsbärstomater, i halvor 2 vitlöksklyftor, pressade 1 knippe färsk basilika, grovt riven 2 msk pinjekärnor, rostade 4 tsk olivolja

Gör så här: 1. Lägg ut de fyra foliebitarna på köksbordet. 2. Ta en skål och blanda räkor med körsbärstomater, vitlök, basilika, pinjekärnor och olja. 3. Fördela blandningen i foliebitarna och vik ihop dem så att de blir helt slutna. 4. Värm upp grillen ordentligt och grilla knytena i ca 10–15 min. 5. Öppna knytena vid bordet och servera med ett gott bröd som tilltugg.

Passar till: Förrätt, skogspicknick.

Grilltid: 10–15 min.

Logga in här för att ta del av övriga skaldjursrecept.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: