Brainbooster Iskaffe som boostar hjärnan.

Sportdryck till hjärncellerna

Om din hjärna ska prestera lite extra så ska du prova receptet på vår goda iskaffe-liknande ”Brainbooster”. Den är enkel och går snabbt att göra.

Du dricker kanske olika sportdrycker för att ge kroppen energi till dina hårda träningspass och för att hjälpa kroppen att bygga muskler och återhämta sig bättre. Men vad gör du när det är hjärnan som ska prestera lite extra? Prova vår Brainbooster och bli mer skärpt. Drick den 2–3 timmar efter senaste huvudmåltiden.

Recept

1 espresso, 2,5 dl mjölk och 1 tsk vaniljsocker rörs ihop med ett par istärningar. 1 tsk rörsocker eller kaffesirap på toppen.

Därför är den bra

Kolhydraterna ser till att hålla blodsockret i rätt arbetstemperatur så att humöret och koncentrationsförmågan blir bra. För att undvika en allt för kraftig blodsockerstegring och efterföljande störtdykning är drycken rik på protein, som bromsar magtömningen och därmed kolhydraternas transport i blodet. Den proteinrika mjölken är rik på essentiella aminosyror som ökar den mentala styrkan, medan espressons lilla koffeinboost väcker hjärnan lite extra.

Näringsinnehåll

Energi: 138 kcal Protein: 11,2 g Fett: 1,2 g Kolhydrater: 20,3 g Kostfibrer: 0 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: