Currysoppa med broccoli, bönor och ingefära
© Thomas Dahl

Currysoppa med broccoli, bönor och ingefära

Pröva denna krämiga currysoppa som får det att vattnas i munnen. Soppan serveras med broccolitopping, samt ett grovt bröd som tillbehör. Smaklig måltid.

12 mars 2019 av Anders Karmark

Currysoppa med broccoli, bönor och ingefära

Ingredienser (till 4 pers):
  • 2 stora lökar
  • 1 morot
  • 4 vitlöksklyftor
  • 20 g citrongräs
  • 40 g ingefära
  • 7 dl kokosmjölk light
  • 0,5 tsk färskhackad chili
  • 1 msk curry
  • 8 dl vatten
  • 2 broccolihuvuden
  • 50 g kokta svarta bönor
  • 50 g hackade jordnötter
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Finhacka lök, morot, vitlök, citrongräs och ingefära och fräs allt i en gryta i 1 msk olivolja tills lökarna är blanka och möra. Tillsätt kokosmjölk, vatten, curry och färskhackad chili. Låt sjuda i 30 min.
  2. Dela under tiden broccolin i små buketter, och vänd ner dem tillsammans med svarta bönor, hackade jordnötter och citronsaft i en skål eller bunke.
  3. Mixa soppan med en stavmixer tills soppan blir krämig och len, och smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera soppan med broccolisalladen som tillbehör.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 479 kcal

Protein: 20,1 g

Fett: 30,9 g

Kolhydrat: 36,1 g

Kostfibrer: 9,8 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig