Club sandwich på rågbröd

Pålägget är viktigt för att en smörgås ska vara både nyttig och god. Rätt pålägg kan också bidra till att energidepåerna återfylls snabbt och effektivt efter ett tufft träningspass.

20 december 2011 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 2 stora kycklingbröst 4 skivor parmaskinka krasse 2 dl kesella ca 1 msk curry saften av en halv citron salt och peppar 2 mogna avokador 2 tomater 4 fina salladsblad 8 skivor grovt rågbröd

Tillagning Tillaga kycklingbrösten i ugnen i ca 30 min. Skär dem längs med till fyra lika stora bitar. Låt parmaskinkan stekas tillsammans med kycklingen de sista 5–6 min. i ugnen.

Rör ihop currydressing av kesella, curry, citronsaft, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor och klipp till lite krasse.

Gör en smörgås genom att lägga på currydressing på ena brödskivan och mosad avokado på den andra. Lägg på ett salladsblad med kycklingbröst, tomatskivor, parmaskinka och lite krasse ovanpå.

Servera till lunch eller som kall kvällsmat.


Om du skär upp ett par skivor fullkornsrågbröd och lägger på rätt pålägg så har du fått en perfekt återhämtningsmåltid på nolltid. Det går snabbt att göra en smörgås och du får i dig rätt näringsämnen inom de första 20–30 minuterna efter att du har tränat. Det är viktigt för att du ska återhämta dig optimalt utan att stressa immunförsvaret allt för mycket.

För att sätta fart på återuppbyggnaden i kroppen är det viktigt att man får i sig en väl sammansatt måltid direkt efter ett tufft träningspass. Måltiden bör innehålla protein från t.ex. kött, fisk, fågel eller magra mejeriprodukter samt kolhydrater från frukt, grönsaker eller sädesprodukter. Det gäller efter tunga styrkepass, men också efter tuffa intervallpass och långa löprundor.

Det räcker därför inte bara med en energikaka eller lite chokladmjölk för att fylla på depåerna – kroppen behöver annat än bara protein och kolhydrater. Vårt smörgåsalternativ innehåller även nyttigt fett som behövs i cellerna, antioxidanter som stärker immunförsvaret och flera viktiga vitaminer och mineraler. Det gör mackan till en nyttig måltid som både kan ätas efter ett träningspass och som ett bra lunchalternativ till vardags.

Näringsinnehåll per portion

Energi 624 kcal Protein 42,1 g Kolhydrater 79,9 g Kostfibrer 16,6 g Fett 18,8 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: