Äppelkompott med vaniljyoghurt
(Dessert till 4 personer)
4 äpplen
1,25 dl ofiltr. äppelmust
300 g blåbär
4 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 vaniljstång
4 tsk färskriven ingefära
Rivet citronskal från en kravcitron
40 g pekannötter eller valnötter
Gör så här:
1. Skär äpplena i tärningar och lägg äppelbitarna i en kastrull med halva vaniljstången samt ingefära och äppelmust. Låt sjuda på svag värme i 10 min.
2. Häll i blåbären och koka upp långsamt under omrörning. Servera kompotten precis som den är eller rör om den.
3. Låt kompotten svalna medan du blandar grekisk yoghurt med resten av vaniljstången samt citronskal.
4. Servera frukten i glas eller på en tallrik med grekisk yoghurt och lätt rostade nötter ovanpå.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 327 kcal
Protein: 10,1 g
Fett: 17,9 g
Kolhydrater: 34,4 g
Kostfibrer: 5,1 g