© wichmann+bendtsen

Äppelkompott med vaniljyoghurt

Pröva en god och nyttig dessert med grekisk yoghurt.

2 juni 2019 av Anne Larsen.

Äppelkompott med vaniljyoghurt

(Dessert till 4 personer) 
4 äpplen
1,25 dl ofiltr. äppelmust
300 g blåbär
4 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 vaniljstång
4 tsk färskriven ingefära
Rivet citronskal från en kravcitron
40 g pekannötter eller valnötter

Gör så här:
1. Skär äpplena i tärningar och lägg äppelbitarna i en kastrull med halva vaniljstången samt ingefära och äppelmust. Låt sjuda på svag värme i 10 min.

2. Häll i blåbären och koka upp långsamt under omrörning. Servera kompotten precis som den är eller rör om den.

3. Låt kompotten svalna medan du blandar grekisk yoghurt med resten av vaniljstången samt citronskal.

4. Servera frukten i glas eller på en tallrik med grekisk yoghurt och lätt rostade nötter ovanpå.

Näringsinnehåll per person:
Energi: 327 kcal
Protein: 10,1 g
Fett: 17,9 g
Kolhydrater: 34,4 g
Kostfibrer: 5,1 g

Därför ska du äta grekisk yoghurt!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: